دکوراسیون آشپزخانه, دکوراسیون خانه

چگونه کابینت ام‌دی‌اف را تمیز کنیم؟ بهترین روش تمیز کردن کابینت mdf

چگونه کابینت ام‌دی‌اف را تمیز کنیم؟ بهترین روش تمیز کردن کابینت mdf

بهترین روش تمیز کردن ام‌دی‌اف ؛ کابینت mdf را می‌توان محبوب‌ترین کابینت آشپزخانه نامید. این کابینت به دلیل قیمت مناسب و قابلیت‌ انعطاف‌پذیری بسیار بالایی که در ساخت و تولید دارد، به شایستگی جای خود را در میان آشپزخانه‌های ایرانی باز کرده است و به همین توانسته گوی سبقت را از دیگر کابینت‌ها برباید. کابینت ام‌دی‌اف، از نظر رنگ‌بندی و انواع طراحی، بسیار متنوع است و شامل طرح‌ها و مدل‌های بسیار زیادی می‌شود. کابینت ام‌دی‌اف در کنار خصوصیات خوب و ایده‌آلی که دارد، نحوه‌ی تمیزکاری آن نیز آسان است و این مزیت باعث می‌شود، افراد بیشتری به این کابینت تمایل داشته باشند. اگر شما هم در منزل خود از کابینت ام‌دی‌اف استفاده می‌کنید،

کابینت ام‌دی‌اف از چه چیزی تشکیل شده است؟      

برای آنکه با روش‌های تمیز کردن کابینت ام‌دی‌اف آشنا شویم، بهتر است اطلاعاتی راجع به این کابینت و مواد تشکیل دهنده‌ی آن بدانیم.

کابینت ام‌دی‌اف ، از خرده‌های چوب طبیعی تشکیل شده است که با چسب رزین به همدیگر چسبیده و فشرده شده‌اند. فرآیند چسبیده شدن و تبدیل خرده‌های چوب به ام‌دی‌اف خام، تحت فشار و دمای خاصی انجام می‌شود و نتیجه‌ی کار، تخته‌ی فیبری با چگالی و دانسیته‌ی متوسط است که به ام‌دی‌اف خام مشهور است و کاربرد وسیعی در صنعت کابینت‌سازی دارد.

پس ازین مرحله، ام‌دی‌اف خام توسط پوشش ملامینه پوشانده شده و سطح آن به این وسیله، محافظت می‌شود. پوشش ملامینه ممکن است دارای طرح و رنگ متفاوتی باشد و همین موضوع، باعث تنوع رنگ و طرح در mdf می‌شود.

  • کابینت ام‌دی‌اف ضد آب نیست و نباید شسته یا خیس شود!

بدیهی است که ام‌دی‌اف خام در مقابل نفوذ آب آسیب‌پذیر است و پوشش ملامینه‌، اگر چه مقاومتی بسیار جزئی  ایجاد می‌کند، اما نمی‌تواند در مقابل نفوذ آب و رطوبت تاب بیاورد؛ بنابراین نباید کابینت mdf را شست و یا با روش‌هایی که رطوبت زیادی بر روی کابینت بر جای می‌گذارد، تمیز کرد.

آب به راحتی از درزها و کناره‌های کابینت، می‌تواند به داخل بافت آن نفوذ کند و از درون، سبب بادکردگی و پوسیدگی ام‌دی‌اف شود. همچنین نفوذ آب به داخل ام‌دی‌اف و به دنبال آن خرابی و پوسیدگی کابینت، فضا را برای زندگی حشرات موذی مانند سوسک‌های کوچک که به سوسک ام‌دی‌اف مشهورند، مهیا می‌سازد.

برای جلوگیری ازین معضل و هم اینکه عمر کابینت‌های شما طولانی‌تر باشد، باید درزها و محل اتصال کابینت‌ها را به درستی آب‌بندی کنید و آن را با چسب‌هایی که مانع نفوذ آب می‌شوند، ببندید. بیشترین قسمت‌هایی که آب نفوذ می‌کند و باعث پوسیدگی کابینت ام‌دی‌اف می‌شود، محل اتصالات کابینت‌ها در زیر سینک ظرف‌شویی می‌باشد؛ بنابراین این نقاط را با دقت بیشتری، درزگیری کنید.

در گام بعدی باید در نگهداری و تمیز کردن کابینت ام‌دی‌اف ، از حداقل میزان آب و رطوبت استفاده کنید. همانطور که اشاره شد، کابینت ام‌دی‌اف در مقابل آب آسیب ‌پذیر است، اما چنانچه ازین کابینت به درستی مراقبت کنید، عمر کابینت‌های شما طولانی‌ خواهد بود و نیاز نیست در بازه‌ی زمانی کوتاه، کابینت‌هایتان را تعویض کنید.

  • کابینت ام‌دی‌اف در مقابل مواد شوینده اسیدی و سایش آسیب‌پذیر است!

لایه‌ی ملامینه که بر روی ام‌دی‌اف خام کار شده است، با سایش یا مواد شوینده اسیدی، کمرنگ می‌شود و آسیب می‌بیند؛ بنابراین در هنگام تمیزکاری کابینت ام‌دی‌اف ، هرگز نباید ازین مواد استفاده کنید و یا کابینت‌های خود را با ابزار ضخیم و زمخت مانند سیم ظرف‌شویی بسابید. وایتکس و بسیاری از شوینده‌های اسیدی و مواد تمیزکننده‌ای که به گاز‌‌ پاک‌کن‌ها مشهورند، چنانچه اسیدی باشند، رنگ کابینت‌های ام‌دی‌اف را می‌برند و آن را دچار سایش و تخریب می‌کنند.

بهترین روش تمیز کردن ام‌دی‌اف

اما آشپزخانه محل پخت‌وپز است و نفوذ ذرات چربی بر روی کابینت‌ها اجتناب ناپذیر است! پس چه باید کرد؟

در پاسخ باید گفت، بهتر است کابینت‌های خود را به طور هفتگی و ماهانه تمیز کنید و اجازه ندهید، ذرات چربی و ذرات غذا، آنچنان بر روی کابینت‌های شما باقی بمانند و در واقع، ماندگار شوند، که مجبور شوید از سیم ظرف‌شویی یا مواد شوینده‌ی اسیدی برای چربی‌زدایی استفاده کنید!

  • مواد غذایی و لکه‌ها را در اسرع وقت پاک کنید.

هر گاه ماده‌ی غذایی بر روی کابینت‌های شما می‌ریزد، در اسرع وقت برای تمیز کردن آن اقدام کنید و اجازه ندهید بر روی کابینت‌ باقی بماند؛ این مساله خصوصا در مورد کابینت‌های ام‌دی‌اف که رنگ روشن و براق دارند، بسیار مهم و حائز اهمیت است، زیرا ممکن است در این نوع کابینت‌ها، اثر لکه باقی بماند و از بین نرود!

مواد غذایی ریخته شده را به سرعت تمیز کنید و سپس با مقداری محلول سرکه و آب گرم و یک دستمال نرم، محل آن را تمیز کنید. به جای سرکه می‌توانید از دو یا سه قطره مایع ظرف‌شویی در یک لیوان آب گرم نیز استفاده کنید.

اگر ماده‌ای که بر روی کابینت ریخته است، حاوی رنگ است، مانند زردچوبه، زعفران، سس کچاپ و مادی ازین دست، از خمیر جوش شیرین استفاده کنید تا اثر آن را از بین ببرید. برای این کار، مقداری جوش شیرین را در یک کاسه بریزید و بر روی آن، مقدار کمی آب بریزید تا حدی که خمیر نرمی به دست آید. سپس، خمیر بدست آمده را بر روی لکه قرار دهید و چند دقیقه به آن زمان دهید تا لکه بری کند. سپس محل مورد نظر را با یک دستمال نرم نم‌دار و سپس یک دستمال خشک، پاک کنید و این کار را چند بار تکرار کنید.

  • کابینت‌ها را به طور هفتگی تمیز کنید.

آشپزخانه محیطی است که با ذرات غذا و بخارات ناشی از آن، سر و کار دارد، بنابراین کابینت‌ها و کاشی‌های آشپزخانه در معرض کثیف شدن هستند و چنانچه شما به طور هفتگی آن‌ها را تمیز کنید، همیشه تمیز و پاکیزه باقی می‌مانند و کار تمیزکاری را به جای باریک و سخت نمی‌کشانند.

بهترین روش تمیز کردن کابینت  ام‌‌دی‌اف به طور هفتگی و استفاده از محلول آب ولرم و چند قطره مایع ظرف‌شویی است. این محلول را آماده کنید و دستمالی نرم را به آن آغشته کنید و بر روی بدنه‌ی کابینت و درب‌های کابینت بکشید. سپس با یک دستمال خشک و نرم، رطوبت و خیسی باقی‌مانده را خشک کنید. اگر این کار را به طور مستمر و هفتگی انجام دهید، هرگز کابینت‌های شما به شکل جدی کثیف نمی‌شوند و احتیاجی به استفاده از مواد شوینده‌ی قوی‌تر نخواهید داشت.

در تمیز کردن هفتگی، می‌توانید از یک دستمال نرم نمدار نیز استفاده کنید و هیچ‌گونه ماده‌ی شوینده به آن اضافه نکنید و سپس کابینت را با دستمالی دیگر خشک کنید.

  • کابینت‌ها را به طور ماهانه و فصلی تمیز کنید.

علاوه بر این که کابینت‌های آشپزخانه را به طور هفتگی تمیز می‌کنید، لازم است این کار را به طور ماهانه نیز تکرار کنید. در این روش، بهتر است از محلول سرکه و آب ولرم استفاده کنید. دستمالی نرمی را با محلول یک لیوان سرکه و یک لیوان آب ولرم آغشته کنید، سپس به بدنه‌ی کابینت‌ها و درب‌های آن بکشید. درب‌ کابینت‌ها را باز کنید و قسمت درونی درب کابینت‌ها را بدنه‌ی آن را نیز به این محلول آغشته کنید و سپس با دستمال دیگری خشک کنید که اثر آن و رطوبت ناشی از آن، بر روی کابینت باقی نماند. پس ازین کار، درب کابینت‌ها را یکی دو ساعت باز بگذارید تا رطوبت داخلی کابینت‌ها به طور کامل خشک شود.

در تمیز کردن فصلی، ابتدا وسایل و لوازم درون کابینت‌ها را خالی کنید و سپس با محلول سرکه و آب گرم، شروع به تمیز کردن همه‌ی سطوح کابینت کنید. فضای درون کابینت، بدنه و درب کابینت‌ها را چه از داخل و چه از بیرون، با محلول سرکه و آب ولرم تمیز کنید و پس از چند ثانیه آن را با دستمال دیگری خشک کنید. اگر کابینت‌ها، با سقف فاصله دارند، بالای کابینت‌ها را نیز تمیز کنید چرا که ذرات چربی و بخارات ناشی از پخت‌وپز بالا می‌روند و بر روی سطح بالایی کابینت می‌نشینند.

چند ساعتی وسایل را درون کابینت نچینید و اجازه دهید که کابینت به طور کامل خشک شود و هیچ رطوبتی درون کابینت باقی نماند. این روش باعث می‌شود، بوی بد از درون کابینت‌ها نیز زدوده شود.

به جای استفاده از محلول سرکه و آب ولرم، می‌توانید از محلول یک قاشق جوش شیرین و یک لیوان آب ولرم نیز استفاده کنید.

بایدها و نبایدها در تمیز کردن کابینت ام‌دی‌اف

  • استفاده از هرگونه مواد شوینده‌ی اسیدی و وایتکس در تمیزکاری کابینت ام‌دی‌اف، ممنوع است زیرا باعث کم‌رنگ شدن رنگ کابینت ام‌دی‌اف می‌شود؛ خصوصا اگر رنگ کابینت‌های شما تیره‌ باشد.
  • استفاده از سیم ظرف‌شویی یا اسکاچ‌های ضخیم برای تمیزکاری ممنوع است.
  • به دلیل آنکه پودر‌های لباس‌شویی حاوی مقادیری سفیدکننده و آنزیم هستند، نباید از پودر لباس‌شویی در تمیزکاری کابینت ام‌دی‌اف استفاده کنید؛ مگر برای لکه‌بری و به طور مختصر و برای کابینت‌های سفید رنگ!
  • کابینت‌های ام‌دی‌اف براق، حساسیت بیشتری دارند و نیاز است که در تمیزکاری و نگهداری از آن‌ها دقت و توجه بیشتری کنید، خصوصا آنکه این مدل از کابینت‌ها، چه کثیفی و چه آسیب‌های وارده را با وضوح بیشتری نشان می‌دهند.
  • دستمالی که برای تمیزکاری کابینت ام‌دی‌اف استفاده می‌کنید، باید نرم و لطیف باشد و استفاده از دستمال‌های ضخیم و زمخت توصیه نمی‌شود.
  • دستمال آغشته به مواد شوینده خانگی را به خوبی بچلانید که آب اضافی در آن باقی نماند. رطوبت دستمال باید در حدی باشد که تا حدودی نم‌دار باشد نه اینکه کاملا خیس باشد، زیرا همانطور که اشاره کردیم رطوبت به بافت کابینت ام‌دی‌اف آسیب می‌رساند.
  • اگر قسمتی از کابینت شما دچار آسیب و خرابی شد، در اسرع وقت اقدام به تعمیر آن کنید؛ پیش از آنکه خرابی و پوسیدگی به سایر قسمت‌های کابینت نفوذ کند!
پاک کردن کابینت

سخن پایانی

کابینت ام‌دی‌اف از نظر قیمتی بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی است و چنانچه از آن به خوبی مراقبت کنید، تا سال‌های طولانی می‌تواند میهمان منزل شما باشد و بدون آسیب، زیبایی خود را حفظ کند. در هنگام خرید کابینت ام‌دی‌اف، لازم است از انواع باکیفیت و بادوام استفاده کنید تا مقاومت بیشتری داشته باشند و به زودی دچار خرابی و تخریب نشوند.

همانطور که اشاره شد، بهترین روش تمیز کردن ام‌دی‌اف ، تمیزکاری مداوم آن با مواد شوینده‌ی سبک و خانگی است؛ پیش از آنکه اثر لکه و گرد و خاک بر روی آن باقی بماند و کار شما را برای تمیزکاری دشوار نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *