دکوراسیون آشپزخانه, دکوراسیون خانه

کابینت هایگلاس بهتر است یا کابینت ممبران؟ سیر تا پیاز تفاوت کابینت ممبران با هایگلاس

در گذشته، کابینت‌ها معمولا از متریال طبیعی مانند چوب و فلز تشکیل می‌شدند. کم‌کم با پیشرفت تکنولوژی، دستگاه‌هایی ساخته شد که توانایی ساخت و تولید مواد ترکیبی و مصنوعی را داشتند و توانستند کابینت‌های جدیدترین تولید کنند که از آن جمله می‌توان به کابینت هایگلاس و ممبران اشاره کرد.

هر دوی این کابینت‌ها، محاسن زیاد و معایب مختصری دارند که ممکن است در انتخاب شما موثر باشد و لازم است قبل از انتخاب، ویژگی‌های مثبت و منفی هر کدام را بدانید. در ادامه بیشتر به معرفی و تفاوت کابینت ممبران با کابینت هایگلاس می‌پردازیم:

مواد تشکیل دهنده‌ی کابینت ممبران و کابینت هایگلاس

هر دوی این کابینت، از ام‌دی‌اف خام تشکیل شده است. برای تولید ام‌دی‌اف خام، خرده‌ها و ضایعات چوب طبیعی جمع‌آوری شده، خرد و یکسان‌سازی می‌شود تا ضایعات و مواد دور ریختنی آن جدا شود. ضایعات باقی‌مانده، تحت فشار و دمای بالا به وسیله‌ی نوعی چسب به نام رزین، فشرده‌سازی و متراکم می‌شوند و به صورت یک تخته‌ فیبر صاف و یکدست که به آن ام‌دی‌اف خام گفته می‌شود، در می‌آیند.

ام‌دی‌اف خام، به معنای تخته‌ فیبر با چگالی و دانسیته متوسط است و به همان فرایندی اشاره دارد که توضیح آن در بالا داده شد.

ازین جا به بعد، ام‌دی‌اف خام اگر تبدیل به هایگلاس شود، نوعی روکش پلاستیک‌مانند، به نام پلکسی‌گلس بر روی آن چسبانده می‌شود. روکش پلکسی‌گلس، اگر چه از جنس پلاستیک است اما ظاهر آن شبیه به شیشه بوده و بسیار شفاف و درخشنده است و به همین دلیل، انعکاس نور بسیار بالایی داشته و تمام نور را بازتاب می‌دهد. پس از این مرحله، ورق هایگلاس به کارگاه‌های کابینت‌سازی برده می‌شود تا برش خورده و تبدیل به کابینت مورد نظر مشتری شود.

اما برای ساخت ممبران، ام‌دی‌اف خام، باید فرآیند طولانی‌تر و پیچیده‌تری را طی کند. ام‌دی‌اف خام پس از تولید، توسط دستگاه‌های مدرن و پیشرفته‌ای به نام cnc به طرح دلخواه و نظر مشتری، طراحی و برش خورده می‌شود و سپس به وارد دستگاه شده و به صورت کاملا یکپارچه و بدون هیچگونه درز یا شکافی، توسط روکش pvc پوشش داده می‌شود. روکش pvc کشیده شده بر روی کابینت ممبران، در شرایط خلاء و بدون هیچگونه درزی بر روی ام‌دی‌اف خام چسبیده و در واقع، وکیوم می‌شود؛ در واقع، به همین علت است که نام دیگر کابینت ممبران، کابینت وکیوم نیز هست.

رنگ های مختلف کابینت ممبران

کابینت وکیوم یا ممبران، علاوه بر اینکه به صورت کنده‌کاری شده و فرو رفته، قابل طراحی هست، به صورت برآمده و بیرون زده نیز، تولید می‌شود. برای تولید طرح‌های برآمده، قطعه‌های برش داده شده توسط چسب بر روی ام‌دی‌اف خام فیکس شده و می‌چسبد و سپس، کابینت برای وکیوم شدن، درون دستگاه cnc می‌رود و به وسیله‌ی پوشش pvc به صورت یکپارچه پوشش داده می‌شود.

کابینت ممبران می‌تواند ترکیبی از کنده‌کاری‌های مختلف و فرو‌رفتگی‌ها و برآمد‌گی‌ها باشد، که در این صورت، دو مرحله‌ی گفته شده بر روی ام‌دی‌اف خام انجام می‌پذیرد و سپس وکیوم می‌شود. هر مدل و طرحی که سابق بر این، تنها بر روی چوب طبیعی، قابلیت اجرا داشت، امروزه به وسیله‌ی دستگاه cnc  و بر روی ام‌دی‌اف خام زده می‌شود و طرح‌های کلاسیک را به وجود می‌آورد.

تفاوت در سبک و مدل

کابینت هایگلاس، منحصرا در سبک مدرن و آشپزخانه‌های مدرن قابل استفاده است، اما کابینت ممبران، قابلیت آن را دارد که هم در سبک کلاسیک و هم در سبک مدرن مورد استفاده قرار بگیرد؛ اگرچه بیشترین استفاده‌ی کابینت ممبران در سبک کلاسیک است. چنانچه کابینت ممبران در سبک مدرن مورد استفاده قرار بگیرد، فاقد کنده‌کاری و جزئیات و طرح‌هایی در روی بدنه‌ی کابینت خواهد بود و به صورت ساده ساخته می‌شود.

برای توضیح دو سبک کابینت مدرن و کابینت کلاسیک باید گفت، کابینت کلاسیک نوعی از کابینت آشپزخانه است که دارای ریزه‌کاری‌ها و جزئیات در بدنه‌های کابینت و طرح کلی آشپزخانه است و در آشپزخانه‌ها و دکوراسیون کلاسیک کاربرد دارد. کابینت ممبران در سبک کلاسیک، پر از جزئیاتی است که توسط دستگاه cnc بر روی ام‌دی‌اف خام زده می‌شود و به آشپزخانه‌ی شما، ظاهری کاملا سنتی و کلاسیک می‌بخشد.

در مقابل، کابینت مدرن، سبکی بسیار ساده داشته و فاقد هر گونه جزئیات و ریزه‌کاری‌های سنتی و کلاسیک است. این سبک از کابینت آشپزخانه، در اوج سادگی طراحی می‌شود و در بدنه‌ و ظاهر آن، هیچگونه تزئینات و کنده‌کاری‌ دیده نمی‌شود. کابنیت هایگلاس یکی از زیباترین انواع کابینت مدرن است که در سبک مدرن، طراحی و تولید می‌شود و به دلیل ظاهر درخشنده‌ای که دارد، جلوه‌ای جذاب و منحصربفرد به آشپزخانه‌ی شما می‌بخشد.

مقاومت در برابر رطوبت

مقاوم بودن در برابر رطوبت و آب، دیگر تفاوت کابینت ممبران با کابینت هایگلاس را آشکار می‌کند. همانطور که قابل حدس است، کابینت ممبران به دلیل آنکه به صورت کاملا یکپارچه توسط pvc پوشش داده می‌شود، هیچگونه درز یا شکافی مابین کابینت نیست، در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم است؛ البته با وجود ضد آب بودن کابینت ممبران، این کابینت قابل شست‌وشو نیست و فقط در برابر رطوبت و نفوذ آب البته به شرط آنکه لایه‌ی پی‌وی‌سی کشیده شده بر روی آن، سالم مانده باشد، مقاومت دارد.

اما کابینت هایگلاس، مقاومت چندانی در برابر نفوذ آب ندارد و آب و رطوبت به راحتی از درزهای مابین بدنه‌ی کابینت به درون آن نفوذ می‌کند و باعث باد کردن و تخریب لایه‌ی زیرین آن، که همان ام‌دی‌اف خام است می‌شود. بنابراین کابینت هایگلاس، نباید در برابر نفوذ آب و رطوبت قرار بگیرد.

مقاومت در برابر خط و خش

کابینت هایگلاس، کابینتی بسیار حساس در برابر خط و خش و ضربه است؛ به بیان دیگر باید گفت قابلیت خش‌پذیری آن بسیار بالاست. سطح این کابینت به دلیل آنکه درخشنده و براق است، حتی اثر انگشت را نیز نشان می‌دهد. برخورد اجسام برنده و نوک‌تیز یا ضمخت با کابینت هایگلاس، باعث می‌شود که ظاهر آینه مانند آن خراش بر داشته و زیبایی آن از دست برود، بنابراین باید در استفاده ازین متریال، نکات امنیتی را رعایت کنید زیرا زیبایی آن به درخشندگی و براقیت آن است.

در مقابل، کابینت ممبران مقاومت بهتری در برابر خط و خش دارد و به راحتی خط و خش نمی‌پذیرد مگر آنکه با جسم بسیار نوک تیزی برخورد داشته باشد. به طور کلی، کابینت ممبران کابینت مقاومی است و دوام و ماندگاری بالایی دارد.

نحوه‌ی تمیزکاری و مراقبت

همانطور که اشاره شد، کابینت هایگلاس به دلیل سطح درخشنده‌ای که دارد، اثر انگشت را به راحتی نشان می‌دهد، اما سطح صیقلی و بسیار صافی دارد و به همین دلیل، ذرات چربی و گرد و خاک، بر روی آن نمی‌نشیند. همچنین به دلیل سطح بسیار صافی که دارد، به آسانی تمیز می‌شود و ازین جهت، نسبت به همه‌ی انواع کابینت آشپزخانه، برتری داشته و نحوه‌ی تمیزکاری آن آسان است.

نحوه‌ی تمیزکاری کابینت ممبران نیز چندان دشوار نیست و به آسانی تمیز می‌شود، اما سطح آن به اندازه‌ی کابینت هایگلاس صیقلی نبوده و به آسانی آن، تمیز نمی‌شود.

قابلیت تعمیر و بازسازی

قابلیت ترمیم و تعمیر، دیگر تفاوت کابینت ممبران با کابینت هایگلاس را آشکار می‌سازد. کابینت هایگلاس قابلیت تعمیز و بازسازی بیشتری نسبت به کابینت ممبران دارد، زیرا کابینت ممبران حتما باید در کارگاه‌های مخصوص مجددا بازسازی و تعمیر شود و شاید نتوان آن را به همان رنگ اولیه تولید کرد.

لبه‌های کابینت و انحنا‌ها

کابینت هایگلاس دارای لبه‌های تیز و برنده است، اما کابینت ممبران، لبه‌های هلالی و نرمی دارد. اگر در منزل از کودک خردسالی نگهداری می‌کنید، بهتر است برای پیشگیری از خطرهای احتمالی، لبه‌های تیز کابینت هایگلاس را با ضربه‌گیرهای ژله‌‌ای بپوشانید.

قابلیت بازتاب نور

از مهم‌ترین تفاوت کابینت ممبران با کابینت هایگلاس ، می‌توان به قابلیت بازتاب نور این دو نوع کابینت اشاره کرد. کابینت هایگلاس، نور را به طور کامل بازتاب می‌دهد و باعث می‌شود که فضای آشپزخانه روشن‌تر و دلبازتر به نظر برسد. در مقابل، کابینت ممبران درخشندگی کابینت هایگلاس را ندارد، البته انواعی از کابینت ممبران نیز وجود دارند که سطحی درخشنده و براق دارند، اما همانطوری که اشاره شد هیچ متریالی مانند هایگلاس درخشان و براق نیست.

هر چه سطح یک کابینت براق‌تر باشد، قابلیت بازتاب نور بیشتری دارد و مانند یک منبع نوری در آشپزخانه عمل می‌کند و باعث می‌شود فضا روشن‌تر و دلبازتر به نظر برسد، بنابراین انعکاس نورها در آشپزخانه‌هایی که از کابینت هایگلاس تشکیل شده‌اند، بسیار شیک و مدرن خواهد بود.

قابلیت استفاده در آشپزخانه‌های کوچک

کابینت هایگلاس به دلیل سطح درخشنده و براقش، همچنین، به دلیل سادگی طراحی آن که سبک مدرن است، برای هر نوع آشپزخانه‌ای و با هر متراژی مناسب است. سبک مدرن، برای انواع آشپزخانه‌های بزرگ و کوچک مناسب است و اگر وسایل و دکوراسیون منزل شما نیز به سبک مدرن نزدیک باشد، مشکلی برای طراحی و نصب این کابینت‌ها نخواهید داشت. برای آشپزخانه‌های کوچک و مینیمال، کابینت هایگلاس سفید و یا انواع دیگر آن با رنگ‌های روشن، بهترین متریالی است که می‌توان بکار برد زیرا باعث می‌شود فضای آشپزخانه بزرگتر از ابعاد واقعی‌اش به چشم برسد.

کابینت ممبران در سبک کابینت کلاسیک، مختص آشپزخانه‌های بزرگ و متوسط است، زیرا کابینت کلاسیک به دلیل ظاهر پر زرق‌ و برق و تزئیناتی که در شکل ظاهری خود دارد، لازم است در فضای نسبتا بزرگ نصب شود تا هم جلوه‌ی خود را به درستی نمایان سازد و هم باعث شلوغ شدن بیش از اندازه‌ی آشپزخانه نشود. بنابراین می‌توان گفت اگر قرار است از کابینت ممبران در سبک کلاسیک استفاده شود، بهتر است در آشپزخانه‌های متوسط یا بزرگ مورد استفاده قرار گیرد.

نوع پیشخان و کانتر

کابینت هایگلاس نسبت به خط و خش بسیار آسیب‌پذیر است و به همین دلیل نمی‌توان از هایگلاس به عنوان پیشخان یا کانتر استفاده کرد و باید از متریال مقاوم‌تری به عنوان صفحه‌ی روکابینتی استفاده کنید.

اما صفحه‌ی روکابینتی می‌تواند از جنس کابینت ممبران باشد و محدودیتی ازین نظر ندارد.

قیمت و بهای تمام شده

قیمت هر دو کابینت ممبران و هایگلاس ، بسته به کیفیت آن متفاوت است. نمونه‌های خارجی ورق هایگلاس، به مراتب گران‌تر از نمونه‌های داخلی آن است و در مورد کابینت ممبران باید گفت نمونه‌های‌ی باکیفیت آن که توسط کابینت‌سازان حرفه‌ای طراحی و ساخته شده باشد، به مراتب قیمت بالاتری از نمونه‌های بی‌کیفیت‌تر آن دارد؛ بنابراین اگر از هر دو متریال، بخواهید کابینت‌های باکیفیت و بادوامی تهیه کنید باید مبلغ بیشتری بپردازید. در عین حال، هر دو کابینت از نظر قیمتی، در رنج متوسط قرار دارند و قیمت چندان بالایی نسبت به کابینت‌های گران‌قیمت‌تر مانند کابینت‌های چوبی‌ ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *